Cea mai buna masina de tuns iarba

Indiferent daca pentru tine tunderea gazonului este o placere sau o corvoada, acest proces se va derula mult mai usor daca alegi masina de tuns potrivita.
Tunderea corecta mentine iarba sanatoasa si previne aparitia buruienilor si a bolilor gazonului.
Masina de tuns iarba este probabil cea mai des utilizata unealta pentru ingrijirea gazonului, asa ca merita sa faci putina munca de cercetare pentru a te asigura ca alegi masina de tuns potrivita.
Cand alegeti masina de tuns iarba trebuie sa tineti cont de marimea peluzei si nivelul terenului.


Masinile de tuns iarba manuale sunt uneltele clasice de ingrijire a gazonului care folosesc puterea celui care le utilizeaza pentru a invarti un set de cutite impotriva unei lame fixe. Acestea sunt potrivite pentru peluzele mici, plate.

Masinile de tuns iarba electrice sunt silentioase, nepoluante, si usor de pornit. Cu exceptia schimbarii sau ascutirii lamelor, acestea sunt si foarte usor de intretinut. Modelele cu cablu de alimentare trebuie sa ramana conectate la priza ceea ce ingreuneaza tunderea ierbii daca aveti o peluza mai mare sau daca trebuie sa tundeti iarba in jurul copacilor sau a altor obstacole. Modelele fara cablu dispun de baterii cu autonomie intre 30 si 90 de minute, suficient pentru tunderea unei curti de marime medie.

Masinile de tuns iarba cu alimentare pe benzina sunt recomandate pentru curti mari si sunt mai potrivite pentru terenuri denivelate sau pentru tunderea ierbii inalte.

Sfaturi pentru tunderea ierbii
- tundeti iarba dimineata sau la lasarea serii - in felul acesta veti evita caldura care afecteaza iarba dar si pe dumneavoastra;
- setati masina de tuns la inaltimea potrivita de taiere;
- tundeti iarba atunci cand este uscata;
- mentineti lama masinii de tuns ascutita.

1. Masina de tuns gazonul + trimmer Skil


Aceasta masina are un motor puternic de 1000W, functie de franare cu oprire rapida, sistem de reglare a inaltimii de taiere (20 - 40 - 60mm), maner ergonomic, cos colector de 27 litri.

Vezi pret masina de tuns gazonul

2. Masina pentru tuns gazon Black & Decker



Motor de 1000W, sac colector de 35L, inaltime taiere 23-58mm.

Vezi pret masina de tuns gazonul

3. Masina de tuns gazonul pe benzina


Masina dispune de un motor de 2000W, in 4 timpi cu 1 cilindru, arbore cotit integral, maneta de ghidare ergonomica, recipient de colectare a ierbii cu capacitatea de 40L, suprafata recomandata 800m2

Vezi pret masina de tuns gazonul

4. Masina de tuns iarba manuala Einhell


Masina aceasta este o alternativa ideala pentru cei care doresc sa lucreze fara motoare. Dispune de un recipient de colectare de 16L, latimea de taiere este de 30 cm, este recomandata pentru suprafete de pana la 150m2

Vezi pret masina de tuns gazonul
 
 

© 2014 Cel mai bun pret